#BEYOURSELF BLOG 03 – Lotte Geusebroek

Lotte Geusebroek
Eigenaresse: a lott of me / alottofme.com

Instagram als springplank


Bij het aanmaken van mijn eerste Instagramaccount, begon mijn liefde voor fotografie. Eerst met mijn telefoon later met een camera, begon ik de wereld om mij heen vast te leggen. Beginnend met bloemen en vakantiekiekjes, veranderde mijn foto’s langzaam naar meer gestileerde beelden. En toen begon ik mailtjes te krijgen. Erg sporadisch maar af en toe kon ik een gratis product krijgen als ik daar vervolgens foto’s van maakte en op Instagram deelde. Niet veel later startte ik met mijn stage bij Annet Weelink Design, een graphic designer met haar eigen label. Waar ik naast verschillende andere werkzaamheden, foto’s maakte voor de website en social media, met als doel de interactie te vergroten. Hierdoor begon ik na te denken over het starten van een bedrijf in fotografie. Uiteraard is het iets wat ik erg leuk vind om te doen, maar op een gegeven moment moest ik uiteraard ook betaald kunnen worden.

Volg hier de Instagram van het Sint Jorisplein.

Aan de slag!

Op 1 september 2018 schreef ik me in bij de KvK en begon mijn avontuur als fotograaf. Na een website te hebben gemaakt, visitekaartjes gedrukt te hebben en me aangesloten te hebben bij een netwerk (NTWRKLPLK Amersfoort) begonnen er langzaam, maar steeds vaker, opdrachten binnen te komen. Zo heb ik ondertussen portretten mogen schieten, gezinnen op de foto gezet, ruimtes gefotografeerd en beeldmateriaal gemaakt van events. En hoewel het op de foto zetten van onze kat Frumpkin toch echt het allerleukste is, heb ik erg genoten van alle shoots het afgelopen jaar.

Geloof in jezelf


Wel heb ik ook een hoop fouten gemaakt waar ik tegelijkertijd veel van heb geleerd. Zo vond ik het in het begin erg lastig om mijzelf een fotograaf te noemen. Ik heb hier namelijk niet voor geleerd en had zeker in het begin nauwelijks verstand van camera’s. Toch werd ik steeds opnieuw gevraagd om foto’s te maken en iedereen bleek heel blij met het eindresultaat. Het heeft even geduurd, maar ondertussen krijg ik de woorden: “Hallo, ik ben Lotte en ik ben fotograaf.” over mijn lippen, zonder een zenuwachtig onderbuikgevoel aan te wakkeren. Als jij gelooft dat je een professional bent, zullen anderen dat ook doen.

Hoeveel ben ik – Lotte Geusebroek – waard?


Iets anders wat ik erg lastig vond was een goede prijs berekenen én vragen voor mijn diensten. Als ik bijvoorbeeld mijn uurloon uitrekende met behulp van de stappen die de KvK aanreikt, werden mijn prijzen veel hoger dan de prijzen van andere fotografen. Daarnaast vind ik dat je als starter niet dezelfde prijzen kan vragen als iemand die al 20 jaar in het vak zit. Daarom ben ik met een relatief lage prijs begonnen en ga ik met elke opdracht een paar euro omhoog. Want met elke nieuwe opdracht ben ik een beetje minder starter.

2020 let’s go!


Als ik één ding geleerd heb van het ondernemerschap is het wel dat het enorm verslavend werkt! Zo wil ik zeker doorgaan met fotograferen, maar komen er in 2020 ook hele leuke andere dingen bij. Ik zal het nog niet allemaal verklappen, maar het heeft iets te maken met nieuwe toffe producten en zomerevents met heerlijk eten!

Lotte Geusebroek

Met de #BeYourself-campagne van het Sint Jorisplein in Amersfoort willen we jou inspireren om je eigen pad te volgen, jezelf te zijn en jouw dromen achterna te gaan. In deze nieuwe reeks #BEYOURSELF-blogs vragen wij Amersfoorters naar hun verhaal, passie en droom. Ken of ben jij iemand die zijn of haar verhaal wilt doen?  Of heb je andere vragen? Neem contact op met rachel@urbansolutions.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.