Het Sint Jorisplein is dé plek waar iedereen terecht kan, iedereen welkom is en waar jij jezelf kunt zijn. #BeYourself
Het Sint Jorisplein is dé plek waar iedereen terecht kan, iedereen welkom is en waar jij jezelf kunt zijn. #BeYourself

Amersfoort, de leukste winkelstad van Nederland! Van exclusieve boetieks tot hippe kledingzaken voor het hele gezin. Hier slaag je altijd! De stad omarmt je met haar historische charme .Loop deze winkel wandelroute en ontdek de leukste plekjes!

1
Sint Jorisplein

Sint Jorisplein

2
Utrechtsestraat

Utrechtsestraat

3
Arnhemsestraat

Arnhemsestraat

4
Langestraat

Langestraat

5
Lieve Vrouwekerkhof

Lieve Vrouwekerkhof

6
De Krommestraat

De Krommestraat

7
Kamp en Zuidsingel

Kamp en Zuidsingel

1. Sint Jorisplein

Een dagje winkelen in Amersfoort begint bij het Sint Jorisplein. Je parkeert comfortabel in de meest centrale parkeergarage van de binnenstad. Daarna laat je je verrassen door het ruime aanbod aan ketens (zoals H&M, Bershka, The Sting & Douglas) in combinatie met lokale winkels op het gebied van mode, beauty & lifestyle. Kijk zeker ook even in de Sint Jorisstraat, daar kun je hippe mode & lifestyle vinden voor het gehele gezin; met Tumble ’n Dry, Sissy-Boy, Van Uffelen en Men at Work! Wist je dat er maar liefst 7 winkels zijn waar je de mooiste kinderkleding kunt kopen? Op zoek naar een leuk cadeautje, ga dan even langs bij Flying Tiger aan het Sint Jorisplein. Maar voordat je start met je zoektocht naar de nieuwste mode- en lifestyle-items, raden we je aan de heerlijke cappuccino (of ander lekkers) bij Little Italy te proberen. Een waar walhalla voor de Italië liefhebber!

Sint Jorisplein
Utrechtsestraat

2. Utrechtsestraat

Heb je alle winkels op Sint Jorisplein gezien, loop dan via de Riddergang naar de Utrechtsestraat. Toevallig op zoek naar nieuwe schoenen? Dan moet je in dit gebied zijn! Houd je van stoer, modern, laarsjes of sneakers? Kijk dan eens bij Recap Footwear (voor mannen & vrouwen) in de Riddergang. Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem dan een kijkje in de grote winkel van Omoda of bij Shuz by Schmit. Niet geslaagd? Geen paniek: je kunt nog terecht bij Sacha, Manfield, Van Haren, of Nelson schoenen. Allemaal op een steenworp afstand van elkaar. O ja, ben je al bij de nieuwe winkel, Sostrene Grene, geweest? De leukste scandinavische woonaccessoires vind je daar.

3. Arnhemsestraat

In deze straat vindt je diverse aparte zaakjes die zich onderscheiden van de rest van de binnenstad. Ben jij een lange man of vrouw? Ga dan eens kijken bij LongLady of bij Allsize herenkleding. Op zoek naar trendy eetzaakjes? Ga je voor een hartige snack, ga dan naar Son of a Croque of Bagels & Beans. Liever genieten van de beste taarten en zoetigheid? Loop dan eens binnen bij Chocolate Company Café.

Arnhemsestraat
Langestraat

4. Langestraat

Via de Arnhemsestraat loop je via de grote Van der Kam winkel naar de Langestraat. De Langestraat is (de naam zegt het al) de langste winkelstraat van Amersfoort en daarmee de hoofdader van de binnenstad. Deze straat loopt van de Varkensmarkt tot aan de Kamperbinnenpoort. Samen met Sint Jorisplein is dit de plek waar je de meeste modeketens kunt vinden, afgewisseld met leuke daghoreca en boetieks.  Neem eens een kijkje bij NUL33, het nieuwste grand café in een bijzonder pand.

5. Lieve Vrouwekerkhof/Lieve Vrouweplein

Geen mode maar historie. Dit plein is het historisch en cultureel toeristisch hoofdkwartier van de binnenstad van Amersfoort met een groot aanbod van toeristische activiteiten zoals de torenbeklimming van de Lange Jan, het beginpunt van de stadswandelingen, de bloemen- en snuffelmarkten, Theater De Lieve Vrouw, VVV Amersfoort en de verschillende hippe kroegjes en de bijzondere restaurantjes. Wist je dat iedere eerste zaterdag van de maand (en 3e zaterdag van april t/m oktober) een snuffelmarkt plaatsvindt waar je de leukste tweedehands spullen, waaronder kleding, kunt vinden?

Lieve Vrouwekerkhof
De Krommestraat

6. Krommestraat

Via t Lieve Vrouwtje (naast het theater), loop je de Zwanenhalssteeg in. Daar steek je het water over via een van de smalle bruggetjes en kom je in de Krommestraat. In deze straat vind je tevens veel zelfstandige ondernemers met exclusieve mode, bijzondere sieraden, en inspirerende cadeaus. Ga eens kijken bij Speelboek of Dille & Kamille. Hier hebben ze nog houten speelgoed en leuke cadeautjes. Moe van het winkelen, zin in goede koffie en iets lekkers, dan kun je bij de vele koffiezaken en lunchrooms terecht. Hier is ook de opstapplek voor een mooie rondvaart over de grachten van Amersfoort (kaartje via Waterlijn).

7. Kamp en Zuidsingel

Via De Hof, het gezellige horecaplein, loop je terug naar de Langestraat. Hier winkel je verder bij modeketens als Zara en Mango. Als je onder de Kamperbinnenpoort doorloopt, vind je de Kamp en de Zuidsingel. Hier zitten enkele bijzondere boetieks. Op zoek naar positiekleding? Ga dan zeker even kijken bij Noppies aan de Zuidsingel, de enige positiewinkel van de binnenstad. Op zoek naar een origineel cadeau voor een leuke prijs, gemaakt door mensen met een beperking? Neem dan eens een kijkje bij cadeauwinkel en galerie Jans Pakhuys. Deze winkel vind je in de Grote Sint Jansstraat.

Kamp en Zuidsingel
© Copyright - Sint Jorisplein Amersfoort