#BEYOURSELF BLOG 01 – Wendy Maxwell

Wendy Maxwell
Eigenaresse: The Organizing Company
Mede eigenaresse (samen met Lilian Prins): NTWRKPLK

Koos werkloos
Arrogant werd ik vaak genoemd in mijn tienerjaren en misschien nog steeds wel. Destijds vond ik dat zó erg, ik was dan ook enorm onzeker. Ik droeg alleen maar zwarte kleding en had mijn blik op oneindig. Ik probeerde mensen daarmee op afstand te houden. Half Nederlandse half Arubaanse, voelde mij nergens echt helemaal bijhoren. Gelukkig is dat nu veranderd en vind ik dat je kwetsbaar opstellen ‘The New Black’ is, elk huisje heeft zijn kruisje.

Maar onzeker ben ik nog steeds op heel wat momenten. Eind vorig jaar nog, toen ik had besloten na 12,5 jaar weg te gaan bij een hele fijne werkgever. Ik wilde mijzelf in het diepe gooien want het jaar erop was ‘the big four o’ ik durf het niet eens op te schrijven, 40 jaar! Het was leuk, administratief werk maar ik zag mijzelf dat niet de rest van mijn leven doen. Ik voelde dat dit het moment was om de sprong te wagen, niet precies wetende wat dat inhield maar ik ging ervoor. In goed overleg gingen mijn werkgever en ik uit elkaar. Daar stond ik dan, Koos Werkloos!

Move over Marie Kondo!
Maar ik had een plan, mijn volledige focus legde ik op mijn eigen bedrijf ‘The Organizing Company’. Hierbij help ik mensen hun huis zo efficiënt mogelijk op te ruimen, netjes en overzichtelijk, maar waar wel geleefd mag worden. Ik creëer rust en ruimte voor mensen die daar zelf moeite mee hebben, want dat verdient iedereen!

Nu nog even mensen overtuigen dat ze mij nodig hebben, maar hoe pak ik dat aan? Ikzelf kan wel vinden dat ik ‘the Next best thing ‘ben sinds Marie Kondo, maar hoe overtuig ik andere? Het was best lastig om hulp te vragen, vooral omdat ik mij kwetsbaar moest opstellen. Hoe succesvol ben je als je nog niet volledig kan leven van je eigen bedrijf? Ik ging mij verdiepen in het netwerken en dacht ‘out of your comfort zone’ ga ervoor!

Niet één maar twee eigen bedrijven!
Mijn eerste netwerkborrel bij NTWRKPLK, een organisatie die creatieve vrouwen samenbrengt door meet-ups te organiseren en gastsprekers uit te nodigen. Wauw wat een energie kreeg ik daarvan! Het was duidelijk dat Amersfoort veel meer vrouwelijke ondernemers heeft die met soortgelijke issues rondliepen. Bij NTWRKPLK zag ik een groep vrouwen die alles bespreekbaar maakte en doordat iedereen andere expertises heeft kun je elkaar goed adviseren en helpen. Een paar weken verder ben ik mede-eigenaar van NTWRKPLK en zijn wij bezig met het vinden van onze eigen locatie in Amersfoort. Deze sprong in het diepe heeft mij veel opgeleverd en ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing, ook al is het zo nu en dan nog superspannend. Ik heb er zin in!

Wendy Maxwell

Met de #BeYourself-campagne van het Sint Jorisplein in Amersfoort willen we jou inspireren om je eigen pad te volgen, jezelf te zijn en jouw dromen achterna te gaan. In deze nieuwe reeks #BeYourself-blogs vragen wij Amersfoorters naar hun verhaal, passie en droom. Ken of ben jij iemand die zijn of haar verhaal wilt doen?  Of heb je andere vragen? Neem contact op met rachel@urbansolutions.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.